Detaily znásilnění zhrozily i ostřílené kriminalisty. Máme pachatele, tvrdí

"Když jsem o případě slyšel poprvé a obeznámil se s tím, co všechno se stalo, zhrozil jsem se," řekl slovenský policejní prezident Štefan Hamran na pondělní tiskové konferenci.

Kriminalisté z únosu a znásilnění mladičké Soni obvinili 54letého Iva P., který dlouhá léta pracoval jako záchranář. O víkendu skončil ve vazbě. Vedení policie znepokojilo, že se něco takového stalo na Slovensku. Chce přijmout opatření, aby se nic podobného neopakovalo, píše TV Markíza.

[chooze:article;value:522447]

Podle Hamrana není pochyb, že policie zadržela skutečného pachatele. "Důkazní situace je mimořádně silná a my jsme přesvědčení o tom, že máme zadrženou osobu, která se tohoto činu dopustila," prohlásil.

Vyšetřování ale zdaleka není u konce. Policisté si zatím nechávají pro sebe, jestli obviněný oběť znal a kde přesně ji držel, upozornil Nový čas. Prověřují i vybrané případy z minulosti s podobným způsobem spáchání. 

[chooze:article;value:522694]

"Budeme to porovnávat. Budeme to vyhodnocovat, jestli to náhodou nemá nějakou souvislost s jakýmkoliv případem, který se stal v minulosti," slíbil Hamran.

Soňa zmizela v noci na neděli 10. září, v bezvědomí a nadopovanou uspávadly ji našli v pondělí ráno před nemocnicí v bratislavské Petržalce. Pryč byla dlouhých 26 hodin.

Policie v Bratislavě pátrala po zmizelé studentce. Přítel se o jejím nalezení dozvěděl během rozhovoru (11. 9. 2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.