Děti dostaly pololetní vysvědčení. Některé čekají jarní prázdniny

Žáci ze základní školy v Holešově na Zlínsku si v úterý hezky zakřičeli. Hlavně prvňáčci se těšili, jak je doma pochválí. "Ve škole mě to baví a dostala jsem samé jedničky," prozradila holčička.

V České republice jsou asi 4 000 základních škol, třetina takzvané malotřídní školy. Jedna z nich je v Beňově na Přerovsku. V jediné třídě tam mají 11 žáků a rovnou pět ročníků. "Je to určitě náročné, ale v tom malém počtu dětí se jim můžeme věnovat individuálně," řekla ředitelka Eva Vyhňáková. Předávání vysvědčení tam pojali ve velkém stylu, užívali si popcorn a dětské šampaňské. 

[chooze:article;value:487203]

Základní škola v Holešově je i jedna z mála škol, kde mají žáci ještě ručně psané vysvědčení. Většinou totiž dostávají výpisy vytištěné na tiskárně. "Když ho děti přinesly po pololetí zpátky, tak to vysvědčení bylo trošku potrhané, poškozené nebo složené. A potom už nejde dát zpátky do tiskárny," vysvětlila ředitelka Jarmila Růžičková.

Po vysvědčení teď žáky čekají jednodenní pololetní prázdniny, a to v pátek 3. února. Od pondělí se potom rozjede kolotoč jarních prázdnin. Jako první si je užijí třeba školáci z Karlovarského kraje, Přerovska, Jindřichohradecka nebo Prahy 6 až Prahy 10.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.