Moderní bydlení

Děti se chtějí líčit podle influencerů, může to ohrozit jejich zdraví

Děti projevují nezvyklý zájem o péči o pleť. Některá videa ukazují, jak vyžadují nejrůznější šminky, pleťové masky, a dokonce i omlazující krémy.

Pudr, řasenka nebo oční stíny – na to by děti měly zapomenout. Avšak na sociálních sítích vidíme nespočet zkrášlovacích videí i od osmiletých dětí. Podle odborníků jim to ale spíše škodí. V kosmetických produktech jsou totiž složky, které dětskou pleť poškozují.

[chooze:article;value:549816]

​"Aplikace chemických látek na kůži vždycky může vyvolávat alergické reakce, a o to více to platí na dětskou pokožku, která je jemná, má mnohem méně obranných mechanismů," upozorňuje dermatolog Petr Arenberger.

Děti se často líčí a nadměrně čistí pleť, protože to vidí u starších tvůrců či přátel na sociálních sítích. Influenceři svojí tvorbou na sociálních sítích silně ovlivňují i ty nejmladší. Děti chtějí být jako oni a často si neuvědomují, že na to ještě nemají věk.

"Je to o tom, jak je dítě primárně vedené doma, protože pokud je nějak vychovávané, tak se k tomu nemusí dostat v tak útlém věku," domnívá se odborník na sociální sítě Martin Jiras.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.