Děti se ve škole škrtily. Zkoušely nebezpečnou internetovou výzvu

Žáci deváté třídy základní školy v Týništi nad Orlicí se zapojili do nebezpečné výzvy na sociálních sítích. Takzvaná blackout challenge má různé podoby. Cíl je však pokaždé stejný, člověk se snaží omezit přístup kyslíku do těla druhé osoby do té doby, než upadne do bezvědomí. Děti v Týništi se vzájemně škrtily, aby dosáhly požadovaného výsledku.  

Redakce TN.cz oslovila vedení školy se žádostí o komentář k incidentu, vyjadřovat se k němu ale nechtělo. Na celou situaci by se prý nepřišlo, kdyby na ni neupozornili spolužáci těch, kteří nebezpečnou výzvu zkoušeli. "Dozvěděla jsem se to od nich," uvedla pro Český rozhlas Hradec Králové učitelka deváté třídy.

Vedení školy informovalo policii a okamžitě svolalo třídní schůzku. Na ní rodiče o nebezpečné zábavě jejich ratolestí informovalo. "To je pro rodiče opravdu hrozné zjištění. Když si uvědomíte, že se vám dítě nemusí vrátit ze školy domů živé," prohlásila matka jednoho ze žáků školy.

[chooze:article;value:472528]

​Blackout challenge mezi dětmi koluje již od doby před vznikem sociálních sítí a stála život řadu z těch, kteří ji zkoušeli, jak uvedl web NBC Miami.

Rizikové výzvy byly v nedávné minulosti spojovány hlavně se sociální sítí YouTube, v současné době se objevují na síti TikTok. Některé nejsou nebezpečné, jiné mohou dopadnout fatálně. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.