Děti žalovaly, jak je Brit učil o pubertě. Je sice nevinný, následky si ale ponese léta

Na hodinu biologie, kterou před časem suploval, britský učitel Roy Huggins jen tak nezapomene. Málem totiž znamenala ostudný konec jeho 32 let dlouhé učitelské kariéry. Mohlo za to vyučování o pubertě a o tom, jak se liší dívky a chlapci.

Kvůli tomu musel Huggins, který je primárně učitelem dějepisu, čelit inspekci, která jeho chování hodnotila. Nakonec došla k závěru, že neudělal nic špatného. Svou práci tak může Huggins vykonávat dál, píše Daily Mail.

Je tu však několik háčků. Hugginsovu pověst nepěkná záležitost silně pošramotila. Navíc teď musí po dobu následujících pěti let informovat každého potenciálního zaměstnavatele, že jej vyšetřovala vládní agentura DBS, která upozorňuje zaměstnavatele na kriminální minulost potenciálních zaměstnanců.

[chooze:article;value:509249]

A to i přesto, že podle vyšetřování agentury byl Huggins nevinný. "Musím hlásit, že jsem byl vyšetřován kvůli podezření ze zneužití. Lidé si budou myslet, že jsem pedofil nebo že jsem zbil nějaké dítě," obává se Huggins. Od školy se navíc nedočkal žádné omluvy.

Tématem, kvůli kterému učitel málem s ostudou skončil, byla puberta. Huggins, který se původně chtěl suplování vyhnout, protože mu toto téma není příjemné, na hodině pro 11leté a 12leté žáky rozlišoval mezi průběhem puberty u chlapců a dívek. Mluvil tak například o růstu svalů u chlapců nebo o rozšiřujících se bocích u dívek, aby mohly v budoucnu rodit děti.

Ve třídě však měl dva žáky s genderovou dysforií. Ti se obrátili na vedení školy, protože jim přišlo, že Huggins měl při vyučování nevhodné komentáře a urážel je. Učitel se hájil, že šlo o jedno velké nedorozumění.

Zastupitelstvo v Hodkovicích hodiny řešilo vyhazov učitelky. Rozsudek nepadl (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.