Děti zesnulé Anny řekly, co se stalo před pádem do rokle. Otec jim výlet rozmlouval

V sobotu Slovensko zasáhla tragická zpráva. 38letá Anna spadla ze Zbojnického chodníku v Tiesňavách. Pád do rokle nepřežila. Nehodě z vrchu přihlížely její tři děti.

Podle slovenského deníku Nový čas se vynořily spekulace, že žena do rokle spadla poté, co se snažila před uklouznutím ze srázu zachránit jedno ze svých dětí. Otec dětí ale tvrdí, že pravda je jinde. Děti prý v osudný okamžik v blízkosti jejich matky nebyly.

[chooze:article;value:506882]

​"Co jsem slyšel od dětí, tak uklouzla a spadla," řekl otec s tím, že děti byly v době pádu od matky hned několik metrů. "Určitě ani jedno z dětí nezachraňovala nebo nechytala," dodal. Výlet jí prý dopředu rozmlouval.

Nejde přitom o první neštěstí, které se na Zbojnickém chodníku stalo. Minulý rok tam měl uklouznout teprve 15letý Jurko, který zemřel po pádu do 80 metrů hluboké rokle. Neštěstí se tehdy událo v jiné části.

"Není technicky ani prakticky možné zabezpečit chodník tak, abychom na sto procent zabránili pádu," řekl Matěj Pištek z Horské záchranné služby Malá Fatra. Podle něj je důležité před túrou zvážit své možnosti a podle toho si výlet naplánovat.

Tragédie na Berounsku. Žena zemřela po pádu do lomu Velká Amerika:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.