Moderní bydlení

Děti zoufale křičely, sousedi volali policii. Ta našla opilé dospělé a miminko od krve

Policisté v noci zasahovali v jednom z bytových domů ve slovenském městě Skalica. Přivolali je sousedé, které ze spaní budil usedavý pláč a křik tří malých dětí. Na tísňovou linku zavolali před čtvrtou hodinou ráno. Měli strach, aby se dětem něco nestalo.

A jak se ukázalo, obavy sousedů byly oprávněné. "Policejní hlídka se snažila s obyvateli bytu nejprve zkontaktovat přes zvonek. Na ten však nikdo nereagoval, a proto policisté pomocí souseda vešli do vchodu," uvedli strážci zákona.

Policisté nejprve zvažovali, že by dveře otevřeli násilím. Vyjednavači se ale nakonec podařilo úspěšně navázat komunikaci alespoň s tříletým chlapečkem, který stál zrovna za dveřmi. Malého hrdinu po chvilce přemlouvání přesvědčil, aby otevřel.

[chooze:article;value:489262]

​Uvnitř hlídky zarazil nepořádek a velký chlad z otevřeného balkonu. Vzápětí je čekal ještě větší šok.

"V bytě se kromě malého chlapce nacházelo osmiměsíční děvčátko, které bylo v obličeji zakrvácené a mělo viditelně opuchlé oko. 1,5roční chlapec byl i se starším chlapcem bez zranění. Spolu s dětmi byly v bytě tři dospělé osoby, které na výzvy vůbec nereagovaly a jevily známky požití alkoholu," shrnuli policisté.

Jedna ze žen test na alkohol odmítla, druhá nadýchala více než 1,5 promile alkoholu. V bytě se nacházel ještě muž, u toho byl výsledek téměř tři promile.

Policisté na místo přivolali záchranáře i sociální pracovníky. Dvě nezraněné děti si odvezla babička. Jak budou vyšetřovatelé případ řešit a jestli někoho začnou stíhat, se rozhodnou podle stanoviska lékařů a výslechu všech zúčastněných osob.

Záběry z pražského akvaparku, kde se v lednu opila žena. S sebou měla nezletilého syna:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.