Dětské hvězdy Pelíšků vyrostly do krásy. Hřebejk ukázal jejich fotku po 25 letech

[chooze:gallery;value:33589]

​Filmová komedie Pelíšky režiséra Jana Hřebejka je populární i více než dvě dekády od premiéry. Mnoho Čechů si oblíbilo humornou nadsázku i nestárnoucí hlášky postav, které ztvárnila řada skvělých herců. Jak dnes vypadá třeba drzá milovnice maminčiných noků Jindřiška?

Právě to se rozhodl odhalit sám Hřebejk. Ten na sociální síti X zveřejnil fotku dětských hvězdiček po 25 letech od natáčení a fanoušky filmu tím totálně odzbrojil. Na snímku kromě Jindřišky a Michala nechybí ani Uzlinka a Péťa.

​Na teď už osmatřicetileté Sylvii Koblížkové, která ztvárnila roli Uzlinky, se podle fanoušků čas snad vůbec nepodepsal. Roli Uzlinky přitom zahrála v pouhých 14 letech. "Uzlinka pořád stejný kukadla!" napsala jedna z fanynek. "Máme v jedné třídě holku, která je podobná Uzlince tak moc, že jsem měla dlouho problém jí neříkat Uzli nebo Lidunko," přiznala další.

[chooze:article;value:523995]

​"Tu přezdívku jsme si vypůjčili od Petry Špalkové. Když chodili v dávných dobách s Radkem Holubem, říkalo se jim mezi kamarády Křemil a Uzlinka," přiznal Hřebejk. Život mu ale byl inspirací i u dalších jmen. "Elien byla zase přezdívka našeho souputníka z gymplu, válečného fotografa a bývalého pankáče Honzy Mihaličky," řekl.

Ačkoliv idol dívčích srdcí Elien na fotografii po 25 letech od natáčení není, podle snímku by mu dnes mezi ženami mohl konkurovat i Michal, kterého si zahrál herec Michael Beran (43). Neméně půvabnou zůstala i představitelka Jindřišky Kristýna Badinková Nováková (40) a velmi podobný si je i Marek Morvai-Javorský (37) coby malý rozumbrada Péťa.

"Ten film je opravdu klasika, která navzdory hořkosti událostí léta 1968 opravdu potěší," napsal pod nostalgickou fotku další z fanoušků. "Jeden z mála filmů, na které se mohu dívat stále dokola. Co věta, to hláška," shodují se další.

[chooze:poll;value:c427af1fe81d9d0eb67e8c2c22e2df69869c2557;layout:tn_nova]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.