Dětskou hvězdu zabil agresivní nádor na mozku. Hrála ve slavném filmu

Smutnou zprávu, která zarmoutila nejednoho filmového fanouška, potvrdila listu Hollywood Reporter hercova starší sestra Peri Gilpinová. Marca zabil glioblastom, nejčastější a nejagresivnější mozkový nádor.

Rakovinu mu lékaři poprvé diagnostikovali v květnu 2022. Objevili mu rovnou dva nádory, z toho jeden v centrální části, takže ho nemohli operovat. 

Zdravotní problémy dovedly Gilpina a jeho rodinu na finanční dno. Zákeřná nemoc ho připravila o práci, kvůli tomu pak přišel i o zdravotní pojištění. Jeho manželka Kaki pracuje jako učitelka na základní škole a její příjem jim životní náklady nepokryl.

[chooze:article;value:515852]

S prosbou o pomoc se proto obrátili na veřejnost, založili sbírku, připomíná portál Yahoo. "Bylo to pro nás ponižující, ale pomohlo nám opravdu hodně lidí. Marc je neuvěřitelně silný muž a chce dál bojovat," psala Gilpinova žena letos na jaře.

Marca Gilipina proslavila role syna šéfa policie Seana Brodyho ve filmu Čelisti 2. Tehdy měl teprve 11 let. Potom se před kamerou objevil ještě několikrát v menších rolích, v 80. letech ale touhu po úspěchu na stříbrném plátně pověsil na hřebík a začal působit v IT sektoru.

Kromě manželky a sestry po něm zůstali synové Spencer a Presley.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jaws 2 Archivist (@jaws2archivist)

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.