Dětskou ozdravovnu zaplavily štěnice. Jejich vyhlazení stálo statisíce

Kousance po celém těle a nepříjemný pocit, kdykoliv si jde lehnout. To dívce z Moravskoslezského kraje zbylo po léčebném pobytu v Říčanech. S kamarádkou byly na společném pokoji. Když se vzbudily pokousané a objevily štěnice, nechalo vedení léčebny vyčistit místnost odbornou firmou.

Problém to prý ale nevyřešilo. "Poslala zase fotky, že ráno se vzbudily a chytily živé štěnice do sklínky," řekl otec pokousané dívky.

Nepříjemnou zkušenost má i další rodina z Plzeňska. "Děti nám volaly zpětně několikrát, že ty štěnice se tam objevují znovu," řekla matka dětí.

[chooze:article;value:551303]

​Obě rodiny děti odvezly dva týdny před koncem pobytu, s ředitelem léčebny chtěly za štěnice vyjednat slevu. "Nám sdělil, že si zbytek pobytu, který jsme nevyužili, zaplatíme," uvedla matka.

Ředitel ozdravovny s reportéry TV Nova nejdříve nechtěl mluvit. Když se pak obrátili na zřizovatele léčebny, tedy pražský magistrát, ředitel se najednou ozval sám a pozval je do léčebny na návštěvu. A o rodiče prý zbytek pobytu platit nemusí. "Tohle jsou objektivní důvody, tak samozřejmě žádné poplatky vymáhat," slíbil ředitel ozdravovny Miroslav Vacek.

Po štěnicích už prý v léčebně není ani stopy. "Preventivně jsme za částku 200 tisíc nechali vystříkat celý objekt včetně společných prostor," dodal Vacek.

Jak přesně se štěnice do léčebny dostaly, není jasné. Za posledních patnáct let se prý nic podobného nestalo. Zřejmě je za tím vysoká fluktuace lidí. Štěnic podle odborníků přibývá všeobecně. Předloni třeba zamořily studentské koleje v Praze a loni řadu míst v Paříži.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.