Dezinformace tvrdila, že Petr Pavel zemřel. Stopy vedou do Ruska, zjistila policie

Pražská policie vyšetřuje případ šíření dezinformací o prezidentu Petru Pavlovi. Kriminalisté už údajně mají první stopy. Ty mají vést do Ruska.

"Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie případ prověřovali a zjistili, že stopy, odkud se tato dezinformace začala šířit, vedou do Ruska," uvedla policie na twitteru. Konkrétního pachatele se jim ale zatím zjistit nepodařilo.

Pražští kriminalisté se případem zabývají už od ledna, kdy se internetem začala šířit poplašná zpráva o úmrtí prezidenta Pavla. Zatím neznámý pachatel měl jménem Pavlovy mluvčí rozesílat falešnou kopii oficiálních stránek prezidenta.

[chooze:article;value:496864]

​Pavel ale dezinformace vyvrátil. "Ano, žiju," reagoval tehdy prezident. "Nikdy jsem nemyslel, že to budu muset napsat na sítě," dodal.

Na šíření dezinformací o Pavlově úmrtí tehdy reagoval i šéf hnutí ANO a bývalý kandidát na prezidenta Andrej Babiš. "I když jsme soupeři, tak s vámi absolutně souhlasím. Je to hnus a mrzí mě, že se někdo k něčemu takovému sníží," napsal pod Pavlův příspěvek na twitteru.

"Policie by to měla důkladně prověřit, stejně jako to dělá v případě anonymu, který mi vyhrožuje smrtí. Držte se," dodal tehdy Andrej Babiš. Petr Pavel mu za reakci poděkoval.​

Šíření dezinformace o úmrtí Petra Pavla komentoval ve vysílání TN Live politolog Lukáš Valeš:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.