Díky české kapele ožili Queeni. Báli se ponížení královny, vzpomíná frontman

Česká kapela Queenie předvedla ve čtvrtek večer v pražském O2 universu velkolepou show a oslavila tak své 18. výročí na scéně. Frontman skupiny Michael Kluch opět oprášil repertoár legendárního zpěváka Freddie Mercuryho, kterému se podobá jak hlasem, tak i vizáží. Zazněly legendární písně jako The Show Must Go On, Bohemian Rhapsody nebo Somebody to Love.

Pro diváky si kapela přichystala bohatou podívanou plnou vizuálních efektů a speciálních kulis. Kromě kapely Queenie se na pódiu vystřídali i její bývalí členové a speciální hosté. Frontman Queenie zavzpomínal na řadu úspěchů, jako bylo například vyprodání koncertní haly v Belgii či účinkování na 91. narozeninách britské královny Alžběty II.

[chooze:article;value:507441]

Jenže právě s vystoupením v Británii se pojilo pár vtipných momentů. "Oslovilo nás české velvyslanectví. V závěrečném čísle jsem si měl nasadit korunu, jenže v Anglii se báli dehonestace královny," zavzpomínal představitel Freddieho v rozhovoru pro TN.cz. Nakonec se však Britům jeho trik tak zalíbil, že trvali na tom, aby ho přece jen předvedl.

Koncertní divadlo, ve kterém Queenie vyniká, si získalo přízeň tisíců fanynek po celém světě. "Občas se před námi roztřesou a já jim chci nějak pomoc, jenže v tu chvíli se roztřesou ještě víc," svěřil se hlavní zpěvák.

[chooze:article;value:477790]

Oslavu pomyslných narozenin si však nesmírně užil. Podle něj si kapela v O2 universu splnila velký cíl být co nejblíže divákům. Právě v tom by rádi všichni členové pokračovali. Přejí si hlavně, aby jim to hrálo a šlapalo tak jako dodnes.

Kapela Queenie a No Name slaví velký úspěch. Podívejte se na video (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.