Disney se hádá s guvernérem Floridy. Firma přerušila budování komplexu

Nový kampus, byty, základní škola i dětská nemocnice. O tohle všechno a mnohem víc teď pravděpodobně přijdou obyvatelé Orlanda na Floridě. Společnost Walt Disney dala novému obřímu projektu stopku.

"Vzhledem ke změnám, které nastaly od vyhlášení tohoto projektu, včetně nového vedení a měnících se obchodních podmínek, jsme se rozhodli výstavbu areálu ukončit," oznámil podle agentury Reuters vedoucí divize zábavních parků společnosti Josh D'Amaro.

Společnost nechce nahrávat do karet možnému prezidentskému kandidátovi. Mnoho lidí v regionu by zaměstnala samotná výstavba areálu, dva tisíce lidí by pak našly práci přímo v něm po jeho dokončení.

[chooze:article;value:500332]

Spor se rozhořel kvůli zákonu, který floridským školám nařizuje, jak vzdělávat o sexuálních menšinách, jenže společnost Walt Disney se proti nařízení ohradila a sama podniká kroky, které mají postavení lidí z LGBTQ+ komunity ve společnosti zlepšit.

"Věřím, že rodiče na Floridě by měli mít možnost posílat své děti na základní školy, aniž by jim někdo cpal nějakou agendu. Žáci druhé třídy by se neměli učit, že si mohou vybrat pohlaví. To je špatně," prohlásil guvernér DeSantis.

Ten se stal jednou z nejvýraznějších tváří republikánské strany a předpokládá se, že bude usilovat o prezidentský post. Své rozhodnutí by měl oznámit příští týden. Podle posledních průzkumů to ale vypadá, že nejvíce republikánských voličů si v Bílém domě přeje znovu Donalda Trumpa.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.