Divákům při sledování Putina s Kimem zatrnulo. Překladatel sprostě urazil Rusko

"Od první chvíle, kdy jsem vstoupil na ruskou půdu, cítím bojové odhodlání a živoucí realitu," řekl podle oficiálních zpráv ruských státních médií během přivítání v Rusku severokorejský diktátor Kim Čong-un. Něco jiného ale od patrně přepracovaného překladatele slyšel ruský vládce Putin. "Cítím bojové odhodlání a tuhle zk**** realitu," řekl rusky bez mrknutí oka a jakékoliv opravy. Jeho překladatelské chyby si všiml ukrajinský web Obozrevatel

Slova při strojeném setkání obou delegací poslouchali šokovaní diváci televizního přenosu a velmi rychle se začala šířit na telegramových kanálech. Část uživatelů sociálních sítí začala v komentářích vtipkovat o tom, že se kvůli jazykovému omylu už nevrátí domů, nebo se prostě "ztratí", jak bývá v KLDR zvykem. 

[chooze:article;value:522083]

Úvodní část setkání delegací dvou zemí má přísně určený protokol, který by nikdo ze zúčastněných pro další úspěšné jednání neměl překročit. Zpravidla se v úvodních projevech děkuje za pozvání a zmiňuje význam země, kterou politik navštívil. O to víc slova, která překladatel pronesl v přísně střeženém sálu na kosmodromu Vostočnyj v Amurské oblasti, šokovala všechny přítomné. 

Během severokorejské návštěvy měli oba diktátoři diskutovat o intenzivní spolupráci "proti světovému imperialismu", píše ruská agentura TASS. Mezinárodní pozorovatelé ale hovoří i o tom, že by měla KLDR poskytnout Rusku munici a zbraně pro jejich invazi na Ukrajině. "Podporuji Putina a všechna jeho rozhodnutí," prohlásil Kim. Putin vzápětí slíbil, že bude jeho země pomáhat Severokorejcům se satelitním a vesmírným programem. 

Jednání Kim Čong-una s Putinem znamená další posun Ruska k radikální politické kultuře, říká rusista: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.