Dívce přišly omylem na účet stovky tisíc. Matka peníze utratila a hrozí jí vězení

Stalo se to předloni 16. prosince. Účetní obchodní firmy udělala při odesílání peněz chybu, zadala špatné číslo účtu a částku téměř čtvrt milionu korun odeslala na účet mladé ženy z Liberecka. Majitelka účtu neměla dispoziční právo k vybírání peněz. To si ponechala její 49letá matka.

A protože bylo před svátky, brala to jako příjemnou možnost si udělat krásné a bohaté Vánoce. "Žena peníze použila na zaplacení svých dluhů a také na nákupy vánočních dárků, jídla, kosmetiky a dalších věcí běžné potřeby," informovala policejní mluvčí Klára Jeníčková.

[chooze:article;value:438488]

Firma chybu účetní odhalila po několika dnech a obrátila se na banku. Ta ženu vyzvala, aby peníze, které jí přišly omylem, vrátila. Žena ale s bankou odmítla komunikovat a peněžní ústav nakonec identitu majitelky účtu poskytl právníkům obchodní firmy. Žena však peníze nevrátila.

Případ si tak znovu převzala policie. "V této souvislosti jsme zahájili úkony trestního řízení pro přečin zatajení věci," doplnila Jeníčková. Ženě teď kromě splacení peněz hrozí až roční vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.