Dívenka z Česka má jedinečnou nemoc. Lékaři pořádně neví, co jí je

Emminka se od narození potýká se zatím neznámou genetickou poruchou. Ta ovlivňuje jak její fyzický, tak její duševní vývoj. V pěti letech neumí chodit, výživu jí do těla pumpuje speciální přístroj, protože má problémy s trávením a polykáním. Na přístroj je až na několik hodin napojená celý den.

"Nyní Emminka dělá pokroky hlavně po emoční stránce. Směje se, žárlí, zlobí se, projevuje radost. Naučila se také válet sudy a už nechce být v posteli, ale velice ráda dělá ‘pořádek‘ bráchovi v pokoji," popsala její maminka Tereza. Ta Emmu vychovává spolu s manželem Davidem, Emma má ještě brášku Samuela a čerstvě narozenou sestřičku Rozárku.

Emminka a její rodina:

[chooze:gallery;value:30840]

​Emma miluje procházky venku, je to pro ni jako vysvobození po celém dni doma. "Venku trávíme každou volnou chvíli, protože je to jedna z mála věcí, které Emmince můžeme poskytnout, aby byla šťastná," popsala Tereza.

[chooze:article;value:493183]

​Jenomže Emma stále roste a její současný kočárek jí už nestačí. Rodina by jí ráda pořídila speciální kočárek xRover, ten ale stojí více než 70 tisíc korun. Proto založila sbírku na portálu Donio.cz, kde můžete i vy udělat Emmince radost. Níže se můžete podívat na snímky kočárku, který chce rodina pro Emminku pořídit:

[chooze:gallery;value:30835]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.