Dívka (†13) zemřela kvůli nebezpečné výzvě. Děti ji mezi sebou šíří na internetu

Na sociální síti TikTok se šíří další nebezpečná výzva. Je známá jako Blackout Challenge a mladí lidé se v ní dobrovolně škrtí, dokud neomdlí. Vše si přitom natáčí na telefon. Takový byl i případ teprve 13leté dívky z německého okresu Kassel, o kterém informoval tamní regionální deník HNA.

Školačka popřála rodičům dobrou noc a zavřela se v pokoji. Místo toho, aby se uložila ke spánku, se ale rozhodla splnit onu tiktokovou výzvu. Ta se jí stala osudnou. Když se její strýc vrátil později večer domů a chtěl ji pozdravit, našel dívku bez známek života. Zachránit ji nedokázali ani přivolaní záchranáři.

[chooze:article;value:555203]

​Podle záběrů z mobilního telefonu se rodiče domnívají, že dívka nebyla s první nahrávkou spokojená, a tak se rozhodla výzvu zopakovat. Její matka teď vyzývá ostatní rodiče, aby dávali pozor, co jejich děti na mobilu dělají. V rozhovoru pro rádio FFH řekla, že smrt její dcery zanechala "obrovskou mezeru v jejím životě".

Nejde přitom o první takový případ. V roce 2021 zasáhla Itálii smutná zpráva o smrti desetileté holčičky z Palerma poté, co po absolvování výzvy prodělala mozkovou smrt. Podle tamní agentury ANSA si dívka při výzvě omotala kolem krku pásek a následně se udusila.

Americký Kongres chce opět zakázat tiktok. Kvůli obavám o národní bezpečnost (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.