Dívka (11) má vyšší IQ než Einstein! Už studuje vysokou, na základce ji šikanovali

Malá holčička má už nyní IQ 162, což je více, než měli Albert Einstein i její idol Stephen Hawking, tedy 160. V současnosti je děvče blízko inženýrskému titulu a doufá, že se jednou stane astronautkou NASA, napsal deník Daily Mail.

Adhara vyrůstala v chudé čtvrti Tláhau v Mexico City. Když jí byly tři roky, vyskytly se u ní problémy s komunikací a rychle se plazila po pokoji. Ve školce měla ze začátku problémy, které její rodiče znepokojovaly. Navíc jí doktoři diagnostikovali Aspergerův syndrom.

"Učitelé k ní neměli moc empatie," řekla matka dívky Nayeli Sánchezová měsíčníku Marie Claire. "Začala se sama vylučovat ze společnosti, nechtěla si hrát s ostatními dětmi," dodala.

[chooze:article;value:477023]

Ve školce dívka často usínala a nechtěla nic dělat. "Měla deprese, lidé se k ní nechovali empaticky a dělali si z ní legraci," sdělila Nayeli. V té době si ale matka dívky všimla, že její dcera se naučila algebru a zapamatovala si celou periodickou tabulku prvků. 

Ze začátku si však myslela, že se vše naučila z nudy. Že je její dcera výjimečná, si uvědomila až ve chvíli, kdy ji kvůli depresím vzala k psychologovi. Ten jí poradil, aby Adharu vzala do školy pro nadané děti.

Poté už v pěti letech dokončila základní a o rok později střední školu, informoval web Goalcast.com. Bakalářský titul z mexické univerzity CNCI už má také.

[chooze:article;value:465882]

Momentálně dívka pomáhá mexické vesmírné agentuře s propagací zkoumání vesmíru mezi mladými děvčaty. Jejím snem je ale být kosmonautkou NASA a dostat se na Mars.

Poté, co dokončí studium na mexické univerzitě, chce studovat astrofyziku na univerzitě v Arizoně. "Pokud se vám nelíbí, kde jste, představte si sami sebe tam, kde chcete být. Já se vidím v NASA, takže to podle mě stojí za pokus," prohlásila.

Studie ukázala, že řidiči vozu značky Škoda mají nejvyšší IQ. Nejnižší mají řidiči BMW a Fiatu (1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.