Dívka (13) při školním výletu porodila. Miminko je ve vážném stavu

K šokující události došlo podle polského webu Fakt ve středu 15. května v Malopolském vojvodství, kam přijela 13letá dívka se školou na výlet. Děti se ubytovaly v dřevěných domcích v Zátoru a právě tam došlo k porodu. To, že je dívka těhotná, s největší pravděpodobností nikdo nevěděl.

Večer slyšeli učitelé a studenti z koupelny jednoho z domů křik. Než přiběhli dovnitř, jedna ze školaček porodila chlapečka. Učitelé okamžitě zalarmovali záchranáře a na místo dorazila sanitka z nedalekých Wadowic.

Miminko podle dostupných informací nebylo předčasně narozené a vážilo 3 200 gramů. Protože byl chlapeček po narození ve vážném stavu, záchranáři ho transportovali do Fakultní dětské nemocnice v Krakově. "Dítě je na novorozenecké intenzivní péči. Podle lékařů je jeho stav vážný, ale stabilizovaný, uvedla mluvčí nemocnice. Novopečenou maminku převezli do porodnice v Osvětimi. Informace o jejím stavu však lékaři zatím neposkytli.

[chooze:article;value:556046]

Případem se původně zabývala policie v Osvětimi, nakonec ho ale předala Okresnímu ředitelství policie Sochaczew. Tamní policie už zahájila řízení pro podezření z pohlavního styku s osobou mladší 15 let. 

"Vzhledem k našemu zjištění, že otcem dítěte je nezletilý, mladší 17 let, jsme již případ předali rodinnému oddělení soudu v Sochaczewu," uvedla policejní mluvčí podle webu Onet.

"Je to jistě neobvyklý případ, zabýváme se tím. V zájmu dotčených dětí ale nebudeme komentovat detaily. Prověřujeme rodinnou i právní situaci nezletilých a objasňujeme, zda se o ně dříve staraly nějaké instituce," řekla mluvčí soudu Paulina Nowosielská.

Mamince při porodu zemřelo dítě. Za kolegy si stojím, brání se primář:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.