Dívka (5) se stala hrdinkou. Odvážným činem zachránila svou maminku

Pětiletá Poppy nevěděla, co dělat, když našla svou maminku ležet v ložnici na zemi. Celou noc zůstala s ní, a když se jí nepodařilo ji probudit ani ráno, rozhodla se jednat. K princeznovským šatům, které zrovna měla na sobě, si obula holiny, a vydala se do školy.

"Maminka je na podlaze a nemůžu ji vzbudit," řekla podle deníku Wales Online učitelům. Právě tím se jí podařilo zachránit její mamince život. Učitelé totiž okamžitě vytušili, že je něco špatně, a za pětatřicetiletou Leisou se urychleně vydali.  

[chooze:article;value:552906]

​A udělali dobře. Jak se ukázalo, Leisha byla jen několik týdnů před incidentem v nemocnici kvůli operaci střev. Od návratu se necítila dobře a stěžovala si na otoky nohou i obličeje, uvedl deník Mirror. Tu noc upadla do bezvědomí a utrpěla septický šok.

"Jsme na ni neuvěřitelně hrdá," řekla s tím, že Poppy za záchranu často děkuje a opakuje jí, že je hrdinka. "Chci vyslat zprávu, že pokud se někdo necítí dobře, měl by to dát do pořádku. Nikdy jsme si nemyslela, že sepse je špatná, že je to jen infekce, ale septický šok je život ohrožující a mnoho lidí se z něj nevzpamatuje," uzavřela.

Hasiči při nočním požáru bytu ve Frýdku-Místku zachránili 17 lidí a kočku (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.