Dívka létá do práce letadlem. Je to levnější než nájem, tvrdí

21letá Američanka Sophia Celentanová překvapila uživatele sociálních sítí způsobem, jakým se každý týden dostává do práce. Mladá žena totiž žije u rodičů v Jižní Karolíně a do newyorské kanceláře jednou týdně létá letadlem. Zbytek týdne pracuje na dálku. "Upřímně je pro mě levnější přes léto žít u mých rodičů v Charlestonu a jeden den v týdnu platit za letenky než žít v New Yorku," řekla Sophia ve virálním videu.

Její den vypadá následovně. Vstávat musí už ve tři ráno, aby z Charlestonu chytla linku na letiště v Newarku, odkud se taxíkem přesouvá do kanceláře. Stážistka v reklamní agentuře se po konci osmihodinové směny vydává zpět do Newarku, odkud letí do Charlestonu.

Cesta zpět se prý neobejde bez háčků. "Ranní lety mají zpoždění jen vzácně, ale při mých dvou posledních cestách domů měl let buď zpoždění, nebo byl zrušen úplně," postěžovala si. Do cílové destinace se tak prý dostane až po půlnoci.

[chooze:article;value:508183]

Ceny za letenky z Charlestonu do Newarku se pohybují mezi čtyřmi až šesti tisíci korunami za zpáteční let. Měsíční nájem se v centru New Yorku pak podle webu Newsweek vyšplhá až na pět tisíc dolarů (téměř 109 tisíc korun). Na okrajích města pak seženete byt s cenovkou 1 800 až 3 500 dolarů za měsíc (39 až 76 tisíc korun). Ve všech případech je tak doprava letadlem pro mladou stážistku tou nejvýhodnější variantou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.