Dívka za pololetí zameškala ve škole 559 hodin. Její matce hrozí pět let vězení

Školačka z Českolipska za půl roku zameškala přes pět set hodin školní docházky. Ta je v Česku povinná, její matce proto hrozí vězení. Podle informací policie totiž svou dceru podporovala v zahálce, čímž zanedbávala její výchovu.

"Policisté zahájili trestní stíhání 36leté ženy jako obviněné ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte, kterého se dopustila tím, že dlouhodobě a záměrně nedbala na školní docházku své nezletilé dcery, kterou svým naprosto nedůsledným jednáním podporovala v zahálčivém způsobu života," informovala mluvčí policie Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

[chooze:article;value:500214]

"Nezletilá dívka během prvního pololetí tohoto školního roku neomluveně zameškala 559 vyučovacích hodin, v důsledku čehož nemá školní znalosti odpovídající jejímu věku a nemohla být ani v řádném termínu za první pololetí školní roku klasifikována," sdělila Dagmar Sochorová.

Matčino jednání má pro dceru vážné následky. "Obviněná matka tak ohrožuje rozumový i mravní vývoj své nezletilé dcery, která si neosvojuje ani základní vzdělání a určitý režim podobný pracovní činnosti, jehož nedodržováním si může navyknout zahálet," vysvětlila Dagmar Sochorová.

[chooze:article;value:499786]

"Obviněné vzhledem k těmto skutečnostem za spáchání uvedeného trestného činu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let," uzavřela Dagmar Sochorová.

Dívka zameškala 652 hodin ve škole a otěhotněla. Matka půjde na rok a půl do vězení (4/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.