Dívku (16) zabil její mobilní telefon. Spadl jí při koupání do vany

Život bez mobilního telefonu si už jen málokdo dokáže představit a mnozí ho jen tak z ruky neodkládají. To se ale nevyplatilo 16leté Marii Antoniettě Cutillové z italského města Montefalcione, píše portál Daily Mail.

Ta si totiž napustila vanu a do vody vlezla i s mobilem zapojeným na nabíječce do zásuvky. Během lázně pak telefonovala se svou kamarádkou.

[chooze:article;value:364562]

Telefon jí následně spadl do vody. Podle portálu Dnevnik.hr byla dotyčná sama doma. Její kamarádku na drátě však znepokojilo, že se hovor náhle přerušil. Zavolala proto záchranáře. Ti Marii Antoniettu našli už mrtvou.

"Po příjezdu na místo zjistili, že zemřela po zkratu jejího mobilu," uvedli záchranáři. Tělo následně převezli do nemocnice a byla nařízena pitva.

Nejedná se přitom o první podobný případ. V roce 2021 zemřela mladá dívka ve Francii po zásahu elektrickým proudem. Také jí spadl do vany mobil, který si zrovna nabíjela. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Zásah proudem dostala také 13letá dívka z Amsterdamu v roce 2019. Její pohotová matka ji ale vytáhla z vany, když uslyšela hlasitý křik. Školačku se nakonec podařilo záchranářům oživit a skončila v nemocnici.

[chooze:article;value:423697]

Přestože v tomto případě vše dopadlo šťastně, dotyčná po incidentu ztratila paměť a nemohla si vzpomenout, kdy upustila telefon do vany. "Pokud v koupelnách používáte domácí elektrická zařízení, měli byste si být vědomi bezpečnostních rizik. Nicméně spotřebiče nebo kabely by nikdy neměly být zapojovány v blízkosti vody a neměly by být v kontaktu s vlhkým prostředím," apeluje lékař Sem Hardon.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.