Dívku měli zakuklenci v Bohumíně lákat do auta. Vše si vymyslela, chtěla pomoci policii

Policisté přijali ve středu po půl deváté ráno oznámení od ženy, jejíž dcera měla být obtěžována při cestě do školy v Bohumíně. "Dívka matce a také své třídní učitelce sdělila, že ji měli dva muži v kuklách lákat, aby přisedla do černé dodávky, ve které jeli," popsala policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Případem se začali okamžitě zabývat i kriminalisté. "Vyslechli osoby, kterým se dívka se svým zážitkem svěřila, zmapovali její cestu do školy, vyhodnocovali kamerové systémy," doplnila Vlčková.

Nic však nenasvědčovalo tomu, že by se něco takového skutečně přihodilo. Ještě téhož dne se však na policejní stanici dostavila matka i s dcerou. "Dívka přiznala, že si vše vymyslela. Motivem pro tuto fabulaci měly být informace z facebooku o krádežích dětí. Uvedla, že ji zpráva hodně vylekala a myslela si, že její vymyšlené obtěžování by mohlo napomoci k rychlejšímu odhalení pachatelů," vysvětlila Vlčková.

[chooze:article;value:461559]

Holčičku však mělo oznámení a následné prověřování incidentu policisty vyděsit, nakonec se proto přiznala mamince a poté i policii.

Kriminalisté vyzývají hlavně k obezřetnosti. "Je pochopitelné, že prioritou bylo dopadnout muže, kteří měli lákat dítě do auta. Naštěstí se prokázalo, že šlo pouze o bujnou fantazii děvčete a takový skutek se na území města nestal. V tu dobu se ale policisté i kriminalisté mohli věnovat jiným, také naléhavým případům," upozornila Vlčková.

Podle policistů událost dokládá skutečnost, jak obrovský vliv mají sociální sítě na myšlení i chování lidí. "Nesmíme zapomínat, že informace na nich nemusí být vždy pravdivé. Ale i ty mohou vyvolat paniku. Což ovšem neznamená, že by děti neměly být nabádány k obezřetnosti při kontaktu s cizími osobami," uzavřela Vlčková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.