Divoká honička v Rakousku! Policistům ujížděl Čech podezřelý z krádeží

Rakouská policie měla skupinu zlodějů v hledáčku již delší dobu. Podle deníku Der Welt byl seznam trestných činů, kterých se Češi údajně dopustili, dlouhý. Dvojice pachatelů byla zadržena v úterý ráno v hornorakouském regionu Mühlviertel. Za krádežemi se muži do Rakouska opakovaně vydávali přes hraniční přechod Wullowitz.

Díky nashromážděným poznatkům pátrali příslušníci Státního kriminálního úřadu v noci na úterý po vytipovaném vozidle, které se mělo pohybovat na rakouské příhraniční straně. Pohyb auta s českými poznávacími značkami zaznamenali kolem druhé hodiny ranní na hraničním přechodu a kolem sedmé hodiny na výjezdu z města Freistadt, kdy auto mířilo zpět k hraničnímu přechodu do České republiky.

[chooze:article;value:543815]

Během monitoringu si policisté všimli, že vedle sledovaného auta zastavil další vůz. Oba řidiči si spolu chvíli povídali a pak společně pokračovali směrem k přechodu Wullowitz. Krátce na to se kriminalisté rozhodli muže zatknout. Jednoho z řidičů se jim podařilo zadržet během zátarasu na silnici v obci Rainbach. Podle deníku Kronen Zeitung šlo o pětatřicetiletého Čecha z Českých Budějovic, zatímco jeho jednatřicetiletý komplic rovněž z Českých Budějovic, zátaras prorazil a začal ujíždět.

Ujíždějící řidič se podle policistů řítil vysokou rychlostí směrem zpět na Lichtenau. V ranním provozu a bez ohledu na děti jdoucí do školy jel místy rychlostí až 190 km/h. Krátce po sedmé ráno se ho policisté pokusili znovu zastavit v obci Rainbach, kde mu do cesty postavili nákladní auto. I tento zátaras se mu podařilo překonat a znovu se rozjel směrem na Lichtenau. Když si všiml dalšího zátarasu v Leopoldschlagu, odbočil v centru obce doleva na místní komunikaci, která končila v zalesněné oblasti.

Na jejím konci se řidič ještě pokusil v hustém lesním porostu uprchnout, ale nakonec byl kolem půl osmé zadržen policií. Měl pozitivní test na drogy a v obou vozidlech bylo zajištěno kradené zboží vysoké hodnoty. Oba zadržení muži skončili ve vazební věznici v Linci.

Rakousko zpřísní tresty za rychlou jízdu. Pirátům silnic chce zabavovat auta (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.