Do aplikace eRecept přibude mapa. Ta ukáže, kde jsou dostupné vaše léky

Lepší rozprostření léčiv po republice, kvalitnější informovanost pacienta, kde dostane léky s omezenou dostupností. To slibuje ministerstvo zdravotnictví. Do aplikace eRecept nově přibude mapa lékáren, ve kterých pacient medikament najde.

"Státní ústav pro kontrolu léčiv označí ty léky, jejichž dostupnost nebude úplně stoprocentní, jako léky s omezenou dostupností a každý si bude nyní moci stáhnout vylepšenou aplikaci eRecept," uvedl mluvčí ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob.

"V okolí vlastně deseti kilometrů uvidí, jestli ten léčivý prostředek, který mu lékař předepsal, je dostupný v nejbližších lékárnách, či nikoliv," vysvětlil náměstek ministra zdravotnictví Jakub Dvořáček.

[chooze:article;value:558114]

Klienti by mohli mapy v eReceptech začít hledat už za několik týdnů. Přesné datum ministerstvo zatím neví. Označení by měla získat asi desítka přípravků, třeba ventolin nebo léky na základě betahistinu.

"Můžu potvrdit, že zákazníci si to hledají, protože my už vlastně více než rok všem, kteří si to rezervují on-line na webu nebo v aplikaci, ukazujeme tu dostupnost všech léků, nejenom těch rizikových nebo nahlášených," říká zástupce lékáren Benu Matyáš Palan.

Výrobcům léčiv podle ministerstva přibude i povinnost dodávat léky s omezenou dostupností ještě další dva měsíce poté, co nahlásí, že hodlají přerušit nebo ukončit jejich dodávky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.