Do budovy Senátu se dostal opilec. Bez problémů prošel přes ostrahu

Zakončit noční tah městem exkurzí do míst, kam se člověk jen tak nepodívá, zní jako pořádná výzva. Co na tom, že jde o jednu z nejstřeženějších budov v republice. "Mohu potvrdit, že v ranních hodinách ve čtvrtek 16. května se dostal muž v podnapilém stavu do sídla Senátu Parlamentu České republiky," uvedla mluvčí Senátu Lada Faldynová. Na případ upozornil portál Seznam Zprávy.

Opilec podle všeho neukázal doklady, neprošel bezpečnostním rámem a nedostal kartičku. To přitom musí absolvovat všichni včetně senátorů. "Došlo k pochybení jednotlivce, kdy si dotyčný policista myslel, že šlo o zaměstnance Senátu," řekl mluvčí Ochranné služby PČR Tomáš Procházka.

Podle informací TV Nova byl muž cizinec, který se mohl zamíchat do skupiny lidí, kteří v budově skutečně pracují. "Zprávy o bezpečnostním incidentu mě šokovaly. Byla by to úsměvná příhoda, kdyby tu nešlo o pověst Policie ČR a ochranu významné ústavní instituce," okomentoval senátor Pavel Fischer (nez.)

[chooze:article;value:557740]

​"Já tuhle situaci považuji za naprosto flagrantní porušení všech povinností, které má policie v souvislosti s ochrannou službou takto významných budov," prohlásil bezpečnostní expert David Zámek.

"Opilé osoby občas na chodbách Senátu potkávám, ale bývají to spíše lidé s kartičkou," okomentovala senátorka Adéla Šípová (za Piráty).

Muž se zřejmě procházku po budově rozhodl po pár minutách sám ukončit, bezpečnostní kamery ho prý zachytily, jak se snaží dostat ven oknem. To už mu ale policisté překazili.

Návštěvu nedokázal vysvětlit, nic mu za ni ale nehrozí. Zato policistu čekají problémy. "Bude s ním vedeno kázeňské řízení," upřesnil Procházka. O incidentu se prý hned dozvěděli předseda Senátu i vedoucí kanceláře. Většina senátorů ale nic netušila.

Zatímco se v horní komoře Parlamentu řeší alkohol, v té dolní jsou už pár dní tématem drogy. A i v tomto případě figurují policisté z ochranné služby. Ti našli na toaletě zbytky kokainu, nepřišli už ale na to, komu patřil. A o nálezu ani neřekli vedení Sněmovny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.