Do Česka míří nové fastfoody. Podívejte se, kdy a kde mají otevřít

Na začátku listopadu loňského roku otevřel v Praze svou první pobočku louisianský řetězec rychlého občerstvení Popeyes. Fastfood, který se zaměřuje především na kuřecí maso, se hned stal velmi oblíbeným. Ještě před Vánocemi firma otevřela druhou pobočku na exitu 9 dálnice D7. 

Firma má v plánu v České republice v příštích deseti letech otevřít 60 restaurací. Již během roku 2024 by chtěla uvést do provozu tři nebo čtyři nové pobočky, jedna by se měla nacházet v centru Brna. Další se má v létě otevřít opět v Praze, tentokrát ve zrekonstruované budově obchodního domu Máj na Národní třídě.

Novinky v Česku

Na úspěch Popeyes plánují navázat i další řetězce rychlého občerstvení. Ze Spojených států se do Česka již brzo chystá například řetězec Wendy's. Jde o třetí největší hamburgerovou franšízu restaurací rychlého občerstvení na světě s více než 7 000 pobočkami. Společnost je známá především díky svým hamburgerům nebo pikantním kuřecím sendvičům.

[chooze:article;value:537787]

​Momentálně firma hledá partnery ke spolupráci, o čemž informovala na webu americké ambasády v Praze. "Společnost Wendy's má zájem expandovat do zemí střední a východní Evropy, včetně České republiky. Hledáme dynamického franšízanta, který zákazníkům na českém trhu přinese naše oblíbené menu a výjimečný gastronomický zážitek," uvedla firma.

Burgery vládnou světu

Letos by se měl do Prahy podívat i řetězec Five Guys, který se zaměřuje především na oblíbené hamburgery. Dále také na hranolky a mléčné koktejly. "Připravte se na pikantní rok 2024, kdy otevíráme nové pobočky v Rakousku a zahajujeme premiéru v Praze," uvedl na síti LinkedIn Petros Stathis, ředitel firmy Monterock, která vlastní franšízová práva Five Guys.

Nová restaurace by se měla také nacházet ve zrekonstruovaném obchodním domě Máj, informovaly Hospodářské noviny. Máj by se měl po nákladné rekonstrukci otevřít už letos v červnu.

Po České republice už pokukují další společnosti, například řetězec pizzerií Pizza Inn nebo hotelový řetězec Wyndham Hotels & Resorts.

V některých fastfoodových řetězcích brzy možná nepotkáte živého zaměstnance. Jídlo si objednáte sami u kiosku a pak vám ho nachystá robot (12/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.