Do Česka vtrhne Kerberos. Meteorologové vydali další výstrahy

Odpolední teploty v sobotu překročí 34 stupňů Celsia. Míří k nám totiž vlna veder Kerberos. 

"Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata v automobilech zaparkovaných na přímém slunci. Věnovat zvýšenou pozornost malým dětem, starším a nemocným občanům," vyzvali meteorologové.

[chooze:article;value:512894]

Výstraha platí od sobotních 11 do 20 hodin pro Prahu, Středočeský, Plzeňský, Karlovarský a Ústecký kraj i velkou část Jihočeského a Libereckého kraje. Ve všech těchto krajích navíc od sobotního poledne do odvolání bude platit výstraha před vysokým nebezpečím požárů. 

Vedra ale zasáhnou i zbytek Česka. V ostatních krajích teploty překonají 31 stupňů a platí tam nižší stupeň výstrahy před vysokými teplotami a rizikem vzniku požárů.

Moravu a Slezsko zase ve čtvrtek zasáhnou silné bouřky. Výstraha platí do šesté hodiny odpoledne pro Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj. Tvořit se mohou i supercely.

"Zatímco v Čechách dochází od západu k ubývání oblačnosti, východ našeho území stále ovlivňuje studená fronta a na severovýchodě se vyskytují i bouřky. Ty mohou během odpoledne nabírat i na síle, tvořit se mohou ojedinělé supercely doprovázené krupobitím a vydatnějšími srážkami," upozornila meteoroložka Dagmar Honsová.

Vedra mění zavřená auta ve smrtící pece. Vydržet se dá uvnitř jen pár minut (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.