Do Česka zavítal legendární pilot. Reportérce obrátil svět vzhůru nohama

Psalo se 14. října 2012 v Roswellu v Novém Mexiku. Héliový balón stoupá do výšky. V kapsli, kterou nesl, stál Felix Baumgartner. Na internetu ho v tu chvíli v přímém přenosu sledovalo více než osm milionů lidí.

Byl to průlom v extrémním sportovním výkonu i vesmírném výzkumu. Felix o létání a parašutismu snil už jako dítě. V roce 1999 si připsal světový rekord v seskoku padákem z nejvyšší budovy, když skočil z věží Petronas v Kuala Lumpur v Malajsii. A 26. května 2023 dorazil do Pardubic s akrobatickou helikoptérou.

[chooze:article;value:477488]

Felix toho zažil v kariéře hodně, ale ještě nikdy neletěl akrobatický let s novinářkou v šatech. "Upřímně, je to poprvé, co beru novinářku v tak krásných šatech na akrobatický let. Ukážu vám pár akrobatických manévrů. Otočím vrtulník vzhůru nohama, uděláme salto vzad a pár výkrutů. Opravdu doufám, že se vám to bude líbit," řekl Baumgartner reportérce TV Nova Petře Staňové.

V roce 2011 Felixův rekord v seskoku padákem překonal Alan Eustace, když se na zem snesl z více než 41kilometrové výšky. Ve stylu přistání ale stále vede Felix.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.