Do českých měst se opět vracejí turisté. Praha se snaží nalákat hlavně ty domácí

Jízda v opilosti na elektrokoloběžkách, porušování pravidel silničního provozu nebo špatné parkování. Se zahraničními turisty jsou prý v Praze spojeny velké problémy. Na svědomí mají i ničení památek. Loni se například po Karlově mostě proháněl cizinec autem. Dva francouzští vandalové v minulosti posprejovali historické zdivo mostu.

To jsou důvody, proč se vedení města i letos zaměřilo na chování turistů. Marketingové kampaně vyšly zhruba na 15 a půl milionu korun. "Cílem této kampaně není nárůst turistů, ale aby se turisté v Praze chovali řádně," vysvětluje náměstek primátora pro oblast kultury, cestovního ruchu a péče o zvířata Jiří Pospíšil (TOP 09). 

Hlavní město proto cílí především na české turisty. "Domácí návštěvník je ten, který ví, jak se v Praze chovat. Zná Prahu, zná místní pravidla a je pro nás ten nejcennější," říká ředitel Prague City Tourism František Cipro. 

[chooze:article;value:513443]

​Praha chce po vzoru Vídně nebo Říma, aby domácí turisté tvořili zhruba polovinu návštěvníků metropole. "Permanentně narůstají. V tuto chvíli se dostáváme zhruba k 30 procentům," doplnil Cipro. 

Město chce české turisty nalákat především na slevy. Lidé mohou využít levnějšího vstupu do muzeí, na výstavy nebo na některé památky. Po Praze patří letos zatím mezi nejnavštěvovanější kraje Královéhradecký, Jihomoravský a Karlovarský. "Náš kraj se každoročně snaží podporovat cestovní ruch," uvedl mluvčí Královéhradeckého kraje Dan Lechmann. 

Celkově se ale turistika v Česku ještě nad předcovidovou úroveň nedostala. To bude prý trvat ještě několik let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.