Do Chorvatska míří studená fronta. Jaký bude začátek prázdnin na Jadranu?

Z Atlantského oceánu postupuje přes Evropu studený vzduch. Ten podle chorvatského deníku N1 přinese mírné ochlazení na Jadran v polovině tohoto týdne. Očekávají se přeháňky, bouřky a mírný pokles teplot. Například ve středu podle tamního hydrometeorologického úřadu (DHMZ) budou nejvyšší teploty dosahovat "pouze" 19 stupňů. 

Po přechodu studené fronty se v nadcházejícím období opět oteplí a nebude nouze ani o tropické dny s teplotami nad 30 stupňů a noci s teplotami nad 20 stupňů Celsia. Na první prázdninový víkend ale DHMZ předpovídá maximálně 25 stupňů a také občasné bouřky. 

[chooze:article;value:510237]

​Meteorologové upozorňují, že v červenci bude pokračovat proměnlivé počasí. Web Index.hr s odkazem na DHMZ a Evropské centrum pro střednědobé předpovědi počasí píše, že červenec by měl být sice nadprůměrně teplý, ale i deštivý. "V některých částech Chorvatska je vyšší pravděpodobnost srážek s úhrnem kolem průměru, nebo dokonce i vyšším, než je průměr," uvádí deník. 

Srpen bude podle meteorologických modelů horký a suchý. Očekávají se podprůměrné srážky a nadprůměrně vysoké teploty. Podobný trend naznačuje i výhled na září. 

Pozor při cestě do Chorvatska. Silniční pravidla vás mohou překvapit (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.