Do domu vraha v Hostouni se někdo vloupal. Hlídá ho policie

Oba případy jsou podle policie z minulého týdne. V jednom se někdo do domu vloupat pokusil, druhý je evidovaný jako dokonané vloupání. Jestli se z domu něco ztratilo, případně jaká je výše škody, policie nesdělila.

Oba případy totiž vyšetřuje. Dům ale začala preventivně hlídat, podle webu Novinky se na tom podílejí i policisté vybavení dlouhými zbraněmi. Co zloděj v domě hledal, není jasné. Podle odborníků ale mohlo jít o někoho, kdo si chtěl odnést nějaký suvenýr.

Ostatně není žádným tajemstvím, že policie eviduje celou řadu případů, kdy někdo veřejně schvaloval střelcův čin, nebo dokonce vyhrožoval tím, že ho zopakuje.

[chooze:article;value:534748]

Podle aktuálních čísel z úterního dopoledne řeší policisté 96 takových případů, u 59 z nich zahájili trestní řízení, které už bylo v pěti případech dokonce ukončeno trestními příkazy. Ke střelbě v hlavní budově filozofické fakulty na náměstí Jana Palacha v Praze došlo ve čtvrtek 21. prosince, student tam zavraždil 13 lidí, 14. oběť podlehla zraněním v nemocnici. Zemřel i sám střelec, který v obklíčení policistů spáchal sebevraždu.

Brzy se ukázalo, že měl na svědomí ještě další tři oběti. Podle dosavadního vyšetřování zastřelil o několik dní dříve i muže s miminkem v Klánovickém lese a těsně před odjezdem na fakultu i vlastního otce právě v domě v Hostouni.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.