Do důchodu v 68 letech? Vyskočil to kritizuje, podle Adamovské je to nutné

Zatímco herečka Zlata Adamovská zvýšení hranice pro důchod částečně podpořila a zkritizovala nezodpovědné chování minulých vlád, herec Ivan Vyskočil to tvrdě odmítl. Někteří slavní zatím na odchod do penze ani nepomysleli.

Bohužel je to nutné

"Tato vláda musí bohužel napravovat to, co předešlé vlády zanedbaly. Ten skok je samozřejmě veliký, ale nějak se ta důchodová reforma řešit musí. Je pravda, že bych do důchodu šla nerada až v 68, ale kdo by to chtěl," prozradila redakci TN.cz Zlata Adamovská.

[chooze:article;value:488512]

​"Já už v důchodu jsem. Jestli je to v současné době nutné, tak se to udělat musí. Znám lékaře, kteří operují, a to je jim sedmdesát a výš. Takže záleží, koho by se to týkalo," podpořila podobným názorem kolegyni zpěvačka Marie Rottrová.

Co si myslí Marta Kubišová?

"Já jsem v důchodu od šedesáti let. Když jsem se sama ptala, jestli bych měla jít do penze, řekli mi, že by to bylo dobré," svěřila se zpěvačka Marta Kubišová s vlastní zkušeností.

[chooze:article;value:488638]

"Co vám mám říci v osmdesáti, člověk je ve stáří pomalejší a přibývá chorob, je to asi hodně individuální. Někdo je v osmdesáti ještě silák a jiný ne. Já jsem věděla, že zpívat musím přestat už v pětasedmdesáti, že už je toho na mě moc," vysvětlila Marta Kubišová, že záleží na konkrétních lidech.

"Podle toho jsem se zařídila. Někomu to můžu doporučit a někomu ne," pousmála se oblíbená zpěvačka.

Heidi Janků v návrhu vidí nedostatky

"Samozřejmě pro těžce pracující to není úplně dobrá zpráva. Nemyslím si, že to vláda vymyslela úplně dobře," vysvětlila Heidi Janků, že by zvýšení hranice nemuselo být nejchytřejším řešením.

[chooze:article;value:482302]

"​Vím, že spousta lidí kolem 65 až 68 ještě ráda pracuje, jsou zdraví a nic jim v práci nebrání. Otázka je, co to udělá s pracovním trhem pro mladé lidi, jestli na ně pak zbydou místa," zauvažovala Janků.

Vyskočil je zásadně proti

"Mně už je to jedno. Celkově si myslím, že tato vláda stojí za prd a jen vymýšlí, jak z lidí dostat prachy, které by mohla poslat na Ukrajinu," rozhněval se herec Ivan Vyskočil.

Podle něj současná vláda zrušila výhody, které lidem měly zůstat. Ivan Vyskočil zkritizoval, že stát postupně snížil dotace na jízdné. Nelíbí se mu ani situace penzistů.

[chooze:article;value:487258]

František Ringo Čech s politikou končí

Zvýšení důchodového věku raději nechtěl komentovat oblíbený zpěvák František Ringo Čech. "Já už jsem s politikou skončil, zeptejte se někoho mladého. Já jen můžu říct, že končím s Milošem Zemanem," prohlásil důrazně muzikant.

"Já už nechci s nikým polemizovat, od politiky se distancuju. Mě už zajímá jen Slavie," zanevřel nad politikou František Ringo Čech.

[chooze:article;value:488037]

Někteří o tom nepřemýšlejí

"Jsem z té otázky trochu zaskočený, já jsem o tom ještě nepřemýšlel, takže na to asi nemůžu odpovědět," řekl moderátor Aleš Háma. "Já na to nemám vůbec názor," odpověděl podobně hudebník Felix Slováček. 

"Herců se moc důchody netýkají. Herec buď běží, nebo leží," uzavřela herečka Dana Morávková.

[chooze:gallery;value:30300]

Podle Petra Pavla nemají mít různé profese stejný věk pro odchod do důchodu. Podívejte se na video:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.