Moderní bydlení

Do Jeseníku mohou pouze místní a dobrovolníci. Kraj chce odradit čumily

Do Jeseníku by neproklouzla ani myš. Zkrátka nikdo, kdo by neměl povolení. Do oblastí na Jesenicku, které se stále vzpamatovávají z ničivých povodní, se v sobotu dostali jen lidé, kteří tam mají obydlí, a registrovaní dobrovolníci.

"Vrátili jsme nějakých 13 lidí, většinou se jednalo o nějaké výletníky, takže ty jsme nevpustili," uvedl policista a člen antikonfliktního týmu. "Vraceli jsme motorky, aby tam nepřekážely stavebním autům," řekl policista Jan Molík.

"Dneska jsme odvezli asi 20 dobrovolníků," sdělil dobrovolný hasič Ondřej Nagy. Výjimku mají samozřejmě i ti, kteří vezou pomoc. V sobotu například přijela humanitární pomoc z Jesenice u Prahy, která lidem na Jesenicko přivezla věci v hodnotě milionu korun.

[chooze:article;value:574640]

​V Jeseníku jeden dům vedle druhého odhaluje dílo zkázy. V tom svém, který nápor vody na rozdíl od jiných vydržel, přivítal pan Böhm v sobotu desítku dobrovolníků. "Jsem rád, že jsou tady ti dobrovolníci, protože sám bych to asi nezvládl," pronesl Karel Böhm.

"Registrovala jsem se v dobrovolnickém centru Univerzity Palackého, jeli jsme sem autobusem," uvedla dobrovolnice Justýna Bouchalová. Nařízení a koordinace dobrovolníků by měly v těchto dnech omezit i povodňovou turistiku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.