Do nebe ji vyprovodil rachot strojů. Blízcí i motorkáři se rozloučili s Anetkou (†18)

Motorkáři v 9:30 vyrazili na spanilou jízdu z Chrudimi, kde měli sraz. Skončili u obřadní smuteční síně ve Skutči. Právě tam se blízcí od 11 hodin rozloučili s 18letou Anetou, která zahynula na konci května na motorce při cestě do školy. Kolona měla podle informací TV Nova pět kilometrů. Více než tisícovka strojů projela také kolem místa tragédie, kde šoféři své stroje pořádně protúrovali a zatroubili.

Proslov řečníka zněl z reproduktorů ven, aby jej slyšeli i lidé před síní. Popisoval její život, úspěchy, koníčky a zálibu v motorkách. "Tu první dostala od táty. Najezdila na ní při cestách do školy, na výletech s přáteli motorkáři nebo tátou 8 000 kilometrů. Splnila si i svůj sen, kterým byl řidičský průkaz na auto a větší motorku. Při různých brigádách a s přispěním táty si na ni našetřila," uvedl.

[chooze:article;value:507486]

"Budeš nám, Anetko, všem moc chybět. Ale v našich srdcích budeš žít navždy. Moc tě milujeme. Než se spolu v nebi opět setkáme, budeme se snažit žít tak, abychom ti dělali radost. Děkujeme, Anetko, za krásné vzpomínky," vzkázala do nebe rodina zesnulé.

U obřadní síně následně 36 mašin vytvořilo špalír. "Na každé straně bude 18 strojů, které budou symbolizovat věk zesnulé Anetky. Jedna stříbrná mašina bude mezi nimi. Ta bude symbolizovat Anetku samotnou a jako jediná nebude při zajíždění rakve túrovat. Zároveň je to mašina, která povede celou jízdu," popsali organizátoři na facebooku. 

Malé městečko se obávalo dopravního kolapsu. Strážníci proto vyzvali všechny, aby zvážili účast na pietním aktu. V opačném případě prosili všechny řidiče, aby dodržovali pravidla, která byla uvedena na webu. "Věříme, že s vaší pomocí situaci zvládneme a vlivem komplikované dopravní situace nedojde k závažnějším problémům," uvedl vrchní strážník městské policie ve Skutči Tomáš Brokl.

Teprve 18letá motorkářka Aneta zemřela na konci května při cestě do školy u obce Chrast na Chrudimsku. Auto před ní mělo prudce zabrzdit, náraz ji poté odmrštil do protijedoucí dodávky. Zraněnou řidičku začali ihned po nehodě oživovat svědci incidentu. Na místě ale zemřela.

Zdrcený tatínek následně pro Anetu chtěl ještě splnit poslední přání. Poprosil, zda by ji motorkáři přijali mezi sebe a dorazili se s ní rozloučit na pohřeb. Právě jeho prosba na sociálních sítích vzbudila velký ohlas.

Záznam z posledního rozloučení uvidíte zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.