Moderní bydlení

Do prezidentské debaty na Nově zbývá týden. Už teď je o ni velký zájem

I to je nejspíš důvod, proč je o ni už teď velký zájem. Na televizi Nova se dokonce obracejí majitelé restaurací, klubů a kin, aby získali povolení pro veřejnou projekci. Například pan Lukáč pracuje jako správce majetku. Všechen svůj volný čas ale věnuje politice a dobrovolnické činnosti. S nápadem veřejně promítat prezidentskou debatu přišel právě on.

"Mně přijde, že v poslední době strašně moc lidé diskutují a komentují na Facebooku, kde jednoduše nemáte schopnost toho druhého tak pochopit," vysvětlil. Lidem chce dát možnost a prostor nad debatou diskutovat přímo z očí do očí.

Oslovil proto několik provozovatelů kulturních zařízení a také televizi Nova. "Myslím si, že Nova je taková příjemně civilní televize," doplnil.

[chooze:article;value:482335]

​"Nás pochopitelně takový zájem těší a určitě nebudeme nikomu bránit v podobném typu sledování naší předvolební debaty," okomentoval ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska.

"O to víc, že si uvědomujeme, jak velká je její důležitost, protože podle všeho to bude jediná televizní debata, ve které se proti sobě utkají všichni tři hlavní kandidáti na prezidenta. Tedy Danuše Nerudová, generál Pavel a Andrej Babiš," dodal.

Konkrétně v Horké Vaně v Českých Budějovicích je pro diváky připraveno zhruba sto míst. Do česko-krumlovského kina Luna se jich vejde 238. "Co bude nestandardní, že bude otevřeno, dokud budou lidé debatovat. Klidně až do večerních hodin," sdělil provozní kulturního klubu Horká Vana Tomáš Karlík.

[chooze:article;value:482601]

​"Voliči mají ve zvyku se rozhodovat až na poslední chvíli a hlavní roli u toho hrají televizní debaty. To znamená, že pokud televize Nova přinese poslední debatu a jako jedinou, ve které se zúčastní všichni favorité prezidentské volby, tak to může hrát pro voliče naprosto klíčovou roli," zmínil politolog Lukáš Jelínek.

Debatu budete moci samozřejmě sledovat i na webu TN.cz v sekci TN Live a také na všech sociálních sítích TV Nova. Debatu tří hlavních prezidentských kandidátů vysílá televize Nova ve čtvrtek 12. ledna od 20 hodin. Ostatní kandidáti dostanou prostor ve stejný den od 17 hodin. Nezapomeňte, že "Prezidenta si vyberete na Nově".

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.