Do přistávajícího letadla v Praze narazil pták. Nelze tomu zabránit, tvrdí letiště

Boeing 737 Max společnosti Norwegian mířící z Kodaně se v úterý kolem čtvrt na devět dopoledne chystal v Praze přistát. Během klesání nad přistávací dráhou se však před ním objevil pták.

Na záběrech pražského letiště je vidět, jak se pták snažil uletět, nakonec však narazil do levého křídla letounu, což se mu zřejmě stalo osudným. Poté co ho stroj odmrštil, šel následně strmým pádem k zemi.

[chooze:article;value:501263]

Incident naštěstí přistání neohrozil a nikomu se nic nestalo. Nebyly navíc nahlášeny ani žádné škody a na chod letiště to nemělo vůbec žádný vliv. "O střetu s ptákem jsme nedostali žádné informace," řekla TN.cz mluvčí aerolinky Anna-Lena Nordlingová.

"Žádný střet letadla s ptáky nebyl dnes v daném čase hlášený," přidala se také mluvčí pražského letiště Klára Divíšková.

Podle letiště však obecně nelze zcela zabránit střetu letadla s ptáky nebo jinými zvířaty. "Od toho na Letišti Václava Havla Praha funguje Biologická ochrana letiště, jejíž zaměstnanci pomocí dravců plaší ostatní zvěř, aby riziko střetu bylo sníženo na minimum," vysvětlila Divíšková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.