Do slapské přehrady spadl náklaďák. Řidič zemřel, vůz vyprostili hasiči

"Z neznámé příčiny spadl z mostu do Vltavy nákladní vůz," sdělil policejní mluvčí Pavel Truxa. Na místo vyjeli policisté, hasiči a také potápěči. 

"Vyjíždíme k dopravní nehodě, zatím víme jen to, že nákladní vůz měl prorazit svodidla a spadnout do vody," informoval mluvčí hasičů Jan Sýkora. "Na místo kromě hasičů a potápěčů letí vrtulník," dodal.

[chooze:article;value:496364]

V tuto chvíli není jasné, co přesně se při havárii stalo. "Nemáme informaci o tom, jestli někdo vyplaval," řekl původně Sýkora. Potápěči se dopoledne k autu, které je šest metrů pod vodou, dostali.

"Na místě řidiče našli mrtvolu. Nyní zjišťují, jak tělo vyprostit," poznamenal Truxa. Upozornil, že celá operace byla náročná. Nákladní vůz byl totiž velmi hluboko pod vodou. "Můžu potvrdit, že potápěči vyprošťují tělo zemřelého řidiče," doplnila mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Vytahování mrtvoly z vody trvalo asi tři hodiny. Tělo vyprostili potápěči krátce před 13. hodinou. Dalších pět hodin vytahovali z vody nákladní auto. Podařilo se to po 18. hodině.

[chooze:gallery;value:30944]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.