Do Sněmovny budou docházet dva kněží. Poskytnou podporu poslancům

Poslanecká sněmovna je místem častých nářků i spílání poslanců. Ti budou už brzy moci využít útěchu i odpuštění u dvou kaplanů. Jeden bude z katolické, druhý z protestantské církve. "Mezi hlavní činnosti sněmovního kaplana patří zejména pastorační činnost, vyslechnutí a doprovázení poslanců a zaměstnanců sněmovny," uvedl kancléř Martin Plíšek.

Jména zatím známa nejsou. To, že kaplani budou do Sněmovny docházet, je ale podle zástupců církve rozhodně dobře. "Já si myslím, že je to bohulibý a dobrý nápad. Samo Písmo říká 'Modlete se za vládce'. A i když se vládcové budou modlit, přinese to něco dobrého," myslí si kněz Timotej Maria Pavel Vácha.

[chooze:article;value:491893]

Faráři v kapli Poslanecké sněmovny povedou například bohoslužby a není vyloučeno, že dojde na zpovědi. "Zpověď není to, kde jdete něco říct a dostanete za to odpustek, je to něco hlubšího. Takto k tomu přistupuji já," řekl poslanec Marek Výborný (KDU-ČSL).

Na Boha a jeho zástupce na Zemi se mohou obracet i zákonodárci v jiných zemích. Modlitebnu mají například i v britské Dolní sněmovně, německém Spolkovém sněmu, nebo polském Sejmu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.