Do zoo o Vánocích za hubičku. Přehled, kde zaplatíte jen symbolické vstupné

Největší česká zoologická zahrada láká celoročně jak domácí návštěvníky, tak ty ze zahraničí. Zoo Praha nabízí o Vánocích dětem do 15 let vstupné jen za korunu. Symbolickou cenu návštěvníci zaplatí 24., 25. a 26. prosince.

Pokud by návštěvníci naopak chtěli obdarovat zoo, je možné až do 26. prosince donést jídlo pro zvířata ke hlavnímu vchodu. Nejvhodnější je přinést čerstvé ovoce, zeleninu, neslané suché pečivo, ořechy a piškoty.

"Jak zvířatům chutná, se můžete přijít podívat během vánočních komentovaných krmení. Těšit se můžete také na tradiční nadílku u zvířat – od 27. prosince budou vybrané druhy dostávat neprodané vánoční stromky," uvedla pražská zoo na svém webu.

[chooze:article;value:532473]

​Pozadu nezůstává ani Zoo Olomouc. Také tam si můžete udělat výlet na Štědrý den. Pokladny budou otevřeny až do 14:00. Vstupné pro všechny bude v ten den za cenu dětského. V dalších dnech vánočních prázdnin je možné přijít bez registrace na komentovanou večerní prohlídku a zažít tak návštěvu zoo v docela jiné atmosféře než obvykle.

Také areál Zoo Ostrava bude o vánočních svátcích otevřený. Děti do 15 let budou mít volný vstup ve dnech 24. až 26. prosince. Na Štědrý den je zoo otevřena do 16:00. Pro návštěvníky bude připraven bohatý vánoční program. Restaurace v areálu také nabídne vánoční menu.

Speciálně budou pouze o vánočních prázdninách otevřeny pěstební skleníky v botanickém zázemí, které nejsou veřejnosti běžně přístupné. Zájemci uvidí pestrou kolekci užitkových rostlin z celého světa, například různé druhy citrusů nebo banánovníky. Doporučuje se udělat si předem rezervaci z důvodu omezené kapacity.

[chooze:article;value:533914]

​Zkrátit si čekání na Ježíška můžete také návštěvou Zoo Děčín. Také tam již tradičně mohou zákazníci využít vstupu zdarma na Štědrý den. Otevřeno bude od 8 do 16 hodin. Návštěvníci mohou přinést potravinové dárky pro zvířata, suché pečivo, zrní, zeleninu, ovoce, oříšky, piškoty, případně i psí či kočičí konzervy.

"Pokud by ale lidé chtěli udělat zvířatům radost jinak, mohou se zapojit do akce Daruj hračku, kterou zoo připravila společně s portálem www.happyzoo.cz. Na jejich stránkách lze zakoupit vybrané zboží, které později poslouží při enrichmentu," uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Vstup zdarma zoo nabídne i na Nový rok 1.1.2024.

Za korunu mohou děti do 13 let navštívit na Štědrý den také Zoo a zámek Zlín - Lešná. Otevřeno bude od 8:30 do 14:00. Ostatní dny až do Nového roku je otevřeno do 17:00.

Hluboká nad Vltavou láká na vánoční zoo. Zdobí ji desetitisíce světýlek (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.