Dobré zprávy z Krušných hor! Vlk Bubla je v pořádku

Experti ze Záchranné stanice živočichů Bublava neměli o vlčkovi dlouho žádné zprávy. Vydali se ho dokonce hledat. Zvíře mělo mít totiž ve volné přírodě potíže. Obrat nastal v sobotu.

"Konečně máme informace. Po třech týdnech, kdy jsme byli bez oficiálních informací o pohybu Bubly, jsme dostali poslední aktuální data a budou nám chodit další, která zaznamenává telemetrický obojek. Data, která jsme dostali, jsme ověřili v terénu a potvrdila se shoda s informacemi důvěryhodného zdroje, který se s vlkem potkal," uvedl Vladimír Tomáš Smolík ze záchranné stanice.

[chooze:article;value:484428]

A záchranáři mají dobré zprávy! "Podle dat se Bubla pohybuje, není na stejném místě, což znamená, že vysílený není. A co je důležité, žere. Sice nemáme potvrzené, že aktivně loví, ale potravu nachází na újedích (návnada, kterou myslivci lákají zvířata, pozn. red.) a dokáže najít vývrhy ulovených kusů zvěře lovci, což potvrzené máme," popsal Smolík.

Bublovi teď navíc bude přát i počasí. "Už v sobotu se v Krušných horách ve výškách, kde se Bubla pohybuje, citelně oteplilo a odtávající sněhová pokrývka mu odhalí další zdroje potravy v podobě uhynulé zvěře," dodal Smolík.

Mládě vlka našli houbaři v Krušných horách po srážce s autem v září loňského roku a během chvíle se stalo miláčkem národa. Lidé se dokonce složili na jeho operaci. Před třemi týdny jej pak odborníci vypustili do volné přírody. Jeho sledování mají na starosti experti z Mendelovy univerzity v Brně. Právě oni mu nasadili telemetrický obojek.

Záchranáři se vlka vydali i hledat. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.