Dohady v Praze. Jednání o vedení magistrátu trvají už 11 týdnů

Obviňování z podvodů, nebo naopak ze lží. Sestavování pražské koalice nemá ani 11 týdnů po volbách jasnou podobu. Ve volbách vítězné uskupení SPOLU dál marně hledá partnera.

"Není vůbec žádné překvapení, že vyjednávání mezi koalicí SPOLU, Piráty a Prahou sobě zkrachovala, protože oba týmy představují protilehlé světy, zatímco s hnutím ANO, které je v Praze relativně střídmé ve svých očekáváních a ve svých ambicích, tak s ním se bude koalici SPOLU vyjednávat mnohem snadněji," myslí si politolog Lukáš Jelínek.

"Bohužel to k tomu dlouho směřovalo, že SPOLU se vlastně rozhodlo místo aliance Pirátů a Prahy Sobě jednat s Babišovým hnutím ANO. Cílem těch jednání bylo označit někoho, kdo za to může, a říct – SPOLU nemá jinou možnost. Opravdu tak to na mě působilo celou dobu, že to takto skončí," tvrdí lídr Prahy sobě Jan Čižinský.

[chooze:article;value:478108]

Vyjednávání mají pokračovat se všemi zástupci stran kromě SPD. "Pokud by se do 15. 12. stanovisko Pirátů nezměnilo, tak se průběžně budeme snažit najít podporu pro menšinovou vládu," dodává šéf pražské KDU-ČSL Tomáš Kaplan (SPOLU).

"My to samozřejmě děláme s ambicí, abychom jako druhá největší formace byli v té koalici, ale samozřejmě to není za každou cenu. To znamená, že dobrovolně sami od sebe nepůjdeme do opozice," nebrání se myšlence na spolupráci lídr pražské kandidátky ANO.

[chooze:article;value:477933]

"Budeme o to usilovat, ale jen pokud to bude mít nějaký smysl a bude tam reálný obsah, který se z toho po volbách zatím úplně vytratil," stanovuje si Nacher podmínky. Nové vedení magistrátu by mělo vzniknout už za týden na příštím zastupitelstvu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.