Dohoda odborů s ministrem se odkládá. O školství budou znovu jednat v lednu

Poslední možná debata v tomto roce opět nepřinesla finální dohodu. Podle odborů se ale jednání posouvá správným směrem. "Bylo víceméně konstruktivní. Bylo věcné a pokud bychom nestávkovali, ta by k takovému posunu nedošlo," myslí si předseda ČMOS PŠ František Dobšík. 

"Budu usilovat o to, abychom ještě navýšili tu část rozpočtu na nepedagogy, aby byl negativní dopad na tuhle skupinu co nejmenší," dodal ministr školství Mikuláš Bek. 

Navýšení rozpočtu bude ministr řešit v lednu na vládě. "Budeme jednat v polovině ledna na vládě ohledně využití nespotřebovaných výdajů tohoto roku. Tak se ukáže, kolik tam zbylo prostředků," dodal Bek. 

[chooze:article;value:530832]

Shoda ale panovala u snížení maximálního počtu hodin výuky financovaných ze státního rozpočtu. "Za střední školy můžeme říct, že těch 95 procent PHmaxu je věc, se kterou se dá žít a dá se akceptovat," řekl člen Školské komise Milan Vácha (STAN). 

To samé navrhuje ministr školství i na základních školách. Tam to ale ještě bude předmětem dalšího jednání. Příští schůzka odborů na ministerstvu školství bude až v novém roce. Sejít se chtějí hned první týden v lednu. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.