Moderní bydlení

Dohra domácího porodu v sídle sekty z Plas: Policie zadržela jejího vůdce

Vůdce sekty Ohnivý drak z Plas na Plzeňsku Lukáš Stančík skončil v rukou policie. "Policejní komisař zahájil trestní stíhání tohoto muže jako obviněného ze spáchání pěti přečinů, a to šíření poplašné zprávy, pomluva, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a podněcování k trestnému činu," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Policie státnímu zástupci podá podnět k vzetí do vazby. "Policisté přijali od měsíce září hned několik desítek oznámení o protiprávním jednání," pokračovala mluvčí. Stančík vystupoval prostřednictvím videí zveřejňovaných na internetu. Kriminalisté v sídle sekty zajistili věci související s vyšetřováním.

[chooze:article;value:575388]

​Sekta se dostala do povědomí veřejnosti kvůli domácímu porodu, který v jejím sídle proběhl v září. Dcera po něm zůstala dlouhé hodiny s matkou spojená pupeční šňůrou a následně obě skončily v nemocnici, kde později žena zemřela.

Dítě skončilo v péči náhradních pěstounů, jeho otec o něj ale nadále usiluje. "Jediné, co teď je překážkou k tomu, aby nám ji dali domů, je finanční situace. Nemám téměř žádné peníze a když budu pro OSPOD neschopen finančně zajistit veškerou péči pro dcerku, půjde do pěstounské péče," napsal na facebooku a žádal lidi o peníze.

Vůdce sekty o zpackaném domácím porodu: Nebyl jsem lhostejný, zvolila svou cestu (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.