Dohra koncertu Depešáků v Praze. Řidiče i místní rozzuřily zablokované silnice

[chooze:gallery;value:32637]

​Na redakci TN.cz se obrátila čtenářka, která už šestým rokem bydlí nedaleko výstaviště PVA Expo Praha. S dopady koncertů, které se v areálu konají, tak má dost zkušeností. O víkendu jí ale došla trpělivost. Letňany totiž až do pozdních nočních hodin rušili fanoušci. Ne ovšem hlasitým zpěvem, jak by se dalo čekat, ale vytrvalým troubením.

Několik diváků totiž během dne zaparkovalo na rezidentském parkovišti. "Neměli tam co dělat," tvrdí paní Eliška. Problém ale nastal hlavně ve chvíli, kdy se řidiči po skončení koncertu nemohli dostat z parkoviště dostat a začali neúnavně troubit.

[chooze:article;value:512896]

​Na situaci dohlížela policie

Městská policie, která se snažila situaci ukočírovat, odváděla podle paní Elišky svou práci dobře. Ne všichni to ale chápali. "Rezidentské parkování bylo dostatečně značeno cedulemi, na některých parkovištích se už odpoledne nacházeli policisté a zabraňovali vjezdu. Bohužel, tito 'troubiči' se nejspíše vymlouvali na návštěvu příbuzných a do Letňan vjeli," zhodnotila Eliška.

Na parkoviště pak mnozí vjeli i navzdory zákazu. "Auta tam nechali a po koncertě se velice divili, že je jejich odjezd znemožněn strážníky městské policie, kteří stáli na přechodu, pouštěli davy chodců a odjíždějící auta z parkoviště, která tam neměla co dělat, prostě nepustili," dodala.

Zda ale skutečně řidiči porušili pravidla a na parkoviště vjeli nelegálně, není podle policie jasné. "Jestli v Letňanech někdo parkoval neoprávněně na rezidentském parkovišti, tak to neumím posoudit. Jestliže si tam totiž například návštěvník koncertu vozidlo zaparkoval a za toto parkování zaplatil parkovné, tak parkoval legálně," uvedl na dotaz redakce TN.cz mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Podle něj se ale podobné problémy neobjevují často. "Z našeho pohledu to byla výjimečná situace, kdy v místě vznikaly komplikace v dopravě kvůli velkému počtu účastníků koncertu a řidičům přepravních společnostní, kteří po skončení akce přijeli odvážet zákazníky," řekl.

[chooze:article;value:512548]

​Vše záleží na druhu akce

S tím ale obyvatelé Letňan nesouhlasí. Ostrá debata se totiž strhla ve facebookové skupině Naše Letňany, kde si lidé na podobné situace stěžují. Podle komentářů k nim dochází i několikrát do roka. Většině lidí nevadí hluk, ale spíše bezohlednost účastníků, kteří mnohdy parkují i na travnatých plochách. 

Vše ale prý záleží na tom, jací návštěvníci se akce zúčastní. Podle většiny lidí tak není chyba na straně policie ani vedení městské části Prahy 18, ale na bezohledných účastnících dané akce. "Stává se, že jsou výstavy s velkou návštěvností, ale my místní o nich vůbec nevíme, protože jsou návštěvníci ukáznění a naše žití nijak nenarušují," uvedla paní Eliška.

"Pak jsou ale akce, zejména tedy venkovní koncerty, které pro nás znamenají hluk do pozdních večerních hodin, hromady a hromady odpadků, které se válí po celých Letňanech, a výše zmíněné problémy s parkováním," dodala. Největší potíž ale představuje právě bezohlednost a neukázněnost některých návštěvníků.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.