Dojemný okamžik v přímém přenosu: Maminka poděkovala porodníkovi za život dětí

Pod pojmem porodnictví si lidé často představují samé pozitivní scénáře, jenže bohužel to tak není, zmínil Koucký. "Při předčasném porodu se děti často rodí na hranici životaschopnosti a snažíme se primárně bojovat o to, aby se ty porody daly oddalovat, jak jen to jde," nastínil svou práci porodník.

Technologie se posouvají stále dál, přesto se podle něj nedá říct, že by se počet předčasných porodů snížil. "Ten počet ve světě je pořád stejný, byť u nás pozorujeme mírný trend poklesů z osmi na sedm procent, ale alespoň dokážeme pomáhat daleko více lidem, u kterých by dříve ta šance žádná nebyla," podotkl Koucký.

[chooze:article;value:506939]

​Přímo ve studiu ho překvapila jedna z maminek, které pomohl ke zdravým dětem. "Já jsem porodila chlapečka v 25. týdnu. Když jsem plánovala druhé miminko, tak jsem se hned přihlásila k výzkumu pana Kouckého a dojížděla jsem za ním k Apolináři. Druhé těhotenství jsme dotáhli úplně do konce a teď mám zdravou krásnou holčičku, které jsou už dva roky," řekla vděčně Jana Hájková. 

Její chlapeček, který měl po porodu něco pod 800 gramů, je úplně v pořádku, stejně jako její mladší dcerka. "Pane doktore, strašně moc děkuju, protože vy jste mě vždycky dokázal uklidnit, kdykoliv jsem panikařila, všechno jste mi vysvětlil a jsem za to hrozně vděčná já i manžel," uzavřela Hájková.

[chooze:article;value:504819]

​Kouckého tento okamžik dojal. "Já moc děkuju, jsem moc rád, že to takhle slyším. Maminky už vlastně pak nevidím. Jsem rád, že se povede dotáhnout tu péči u nás, o to sladší ale je, když vidím, jak všechno probíhá v pohodě," řekl lékař na závěr.

Podívejte se na dojemný okamžik:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.