Doktor odmítl léčit. "Neoperuji Rusy, jsou to nepřátelé," hájí se

Žena čekala dlouhý rok na operaci, když k ní ale mělo dojít, vše bylo jinak. Lékař, který měl ženu na starost, ji totiž odmítl vyšetřit. Rozzuřila ho nejen její národnost, ale i jazyk, kterým mluvila. "Jste Ruska? Ruského původu? Já Rusy neoperuji, jsou to nepřátelé. Jděte na Ukrajinu a řekněte jim, že jste Ruska," řekl ženě lékař.  

Podle videa, které se poprvé objevilo na telegramovém kanálu Ukraine Online, se lékaři nezamlouvala nejen ženy národnost, ale i její jazyk. "Přijdu, řeknu 'Buna ziua' ('dobrý den' rumunsky, pozn. red.) a vy mi odpovíte 'Zdrastvujte ' ('dobrý den' rusky, pozn. red.)," rozčiloval se lékař.

[chooze:article;value:514615]

​Žena tak prý, ačkoliv celý život žije v Moldavsku, pochází z Ruska a rusky taky mluví. Slovům lékaře se ale smála, čímž situaci příliš nepomohla. "Chci vytáhnout svou útočnou pušku Kalašnikov a zastřelit vás, protože jste můj přímý nepřítel," pokračoval lékař.

Jméno nemocnice, kde k události došlo, ani jméno lékaře není známo. Podle portálu Polsat News je ale jisté, že se situace odehrála v Moldavsku. Země dlouhodobě ruské útoky odsuzuje. Podle tamní agentury Moldpres Moldavsko odsoudilo konkrétně i nedávné ruské útoky zaměřené na ukrajinskou civilní infrastrukturu podél Dunaje. Podle tamního ministerstva zahraničí představují tyto útoky značné riziko pro vývoz obilí z Ukrajina a zajištění globální potravinové bezpečnosti.

I civilní lodě jsou vojenské cíle, prohlásilo Rusko. V noci ostřelovalo Oděsu (07/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.