Dokument mapuje 15 let života Karlose Vémoly. Hodně se změnil, tvrdí Lela

[chooze:gallery;value:34504]

​Karlos, který v posledních letech plnil stránky bulváru častými aférami, se rozhodl své fanoušky a všechny diváky pozvat ještě blíž. "Tam nic není hrané, nemám čas ztrácet čas a něco někde nahrávat, a dokonce rejža říkal, že nejnáročnější pro něj bylo se mnou držet krok," řekl Vémola. 

Že bude fighter zajímavou personou pro dokument, tušil od začátku jeho cesty i Mike Samir, známý režisér Voyo Originálů. "Před 15 lety jsme se potkali v Londýně, u nás ho ještě nikdo neznal, ale já ho poznal, ten jeho svět, a měl jsem tušení, že tohle bude něco, co by se mohlo začít sledovat a třeba jednoho dne z toho něco bude," řekl Samir.

[chooze:article;value:537543]

​Rozhodně ale nemohl tušit, že se Karlos časem stane lehce kontroverzní osobou, kterou v Česku zná snad každý. "Udělat film o někom, o kom se zdánlivě ví všechno, byla jedna z překážek. Proto jsme si vytyčili za cíl ne ukázat, jaký Karlos není, ale že je to složitější. To, jak Karlose lidi vidí, je totiž jen jedna z pravd," doplnil režisér.

Mnoho lidí si myslí, že ho zná, opak je ale prý pravdou. "Spousta lidí je překvapených, jak dobře mluví, jak je plný lásky, a taky se mi vždy líbilo, že je upřímnej. On ví, že je devadesátkový kluk, že má rád velké věci, a vůbec se za to nestydí," zmínil Samir.

[chooze:article;value:535153]

​S tím, jaký Karlos je, žije také jeho manželka Lela. A častokrát to po boku bijce neměla lehké. Z jeho strany snášela nevěry a veřejné ponížení. Vše navíc pod drobnohledem kamer dokumentaristů. "Na to si člověk musí zvyknout a není to vždy jednoduché. Někdy je to složité v různých situacích, kdy vám to vadí, ale společně jsme to zvládli a tady je výsledek," řekla.

Svého manžela navíc díky dokumentu teď poznala zase trochu jinak z dob, kdy se jejich cesty ještě nezkřížily. "My jsme spolu šest let a točilo se to 15, kdy byl mladý kluk, měl jiný hlas a obecně se měnil, takže je to zajímavé a měla jsem z toho husí kůži," podotkla Lela.

[chooze:article;value:537421]

​Dokument Karlos obsahuje nejen spoustu unikátních archivních záběrů z profesního i osobního života, ale také parádní hudbu. Pod tu se podepsal Jiří Burian, hudebník známý jako Kapitán Demo.

Jedinečný dokument Karlos mapující 15 let života MMA zápasníka mohou diváci zhlédnout v kinech od příštího čtvrtka. "Snažím se být stejný, jdu si za cíli, mám stejnou motivaci, ale když vidím ty staré záběry, kde jinak mluvím a jinak přemýšlím, tak to je možná i důvod, proč se na to jdu podívat já, že uvidím Karlose trochu jinak," uzavřel Vémola.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.