Dokument odhalil skutečný Putinův válečný cíl. Je velmi radikální

Ruský prezident Vladimir Putin vždy veřejně ospravedlňoval brutální útočnou válku tím, že je třeba zabránit údajně genocidě proti rusky mluvícímu obyvatelstvu. Dalším oficiálním důvodem "speciální vojenské operace" bylo možné rozšiřování hranic NATO.

Strategický dokument, který byl nyní zveřejněn a na který upozornil americký think-tank Atlantic Council, ale odhaluje skutečné záměry ruské hlavy státu. List vydala ruská pravoslavná církev Putinova blízkého přítele patriarchy Kirilla. Církev je jedním z nejdůležitějších zdrojů Putinovy ​​moci a je často využívána pro cíle Kremlu.

Svatá válka

V novém dokumentu se hovoří o záměru Kremlu kompletně zničit Ukrajinu. Zároveň představuje ideologický argument pro širší konfrontaci se západním světem.

[chooze:article;value:549105]

​Dekret byl vydán během sjezdu Světové ruské lidové rady ve dnech 27. až 28. března. Invaze na Ukrajinu je v něm nazývána "svatou válkou" s výslovným cílem ukončit ukrajinskou nezávislost a nastolit přímou ruskou vládu. "Z duchovního a morálního hlediska je speciální vojenská operace svatou válkou, ve které Rusko a jeho lidé brání jediný duchovní prostor Svaté Rusi," uvádí mimo jiné dokument.

Dekret dále zdůrazňuje status Ukrajiny jako součásti širšího "ruského světa". Po skončení současné války by dle dokumentu mělo "celé území moderní Ukrajiny vstoupit do výlučné zóny vlivu Ruska". Válka má prý také za cíl "chránit svět před náporem globalismu a vítězstvím Západu, který propadl satanismu", citoval web Newsweek

Putin nedávno promluvil i o možném útoku na Česko (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.